Ekoasiat ovat täällä päin kovassa kurssissa. Telkkarissa pyörii jatkuvasti valtion kustantamia mainoksia, joissa kehotetaan säästämään vettä, energiaa tai jotain muuta. Koomista kyllä monet perusasiatkin ovat jossain määrin vajaalla.

Ottaen huomioon kuinka joka paikassa toistetaan veden säästämisen etuja, mm suihkut ovat (kuten aiemmin kirjoitin) miltei poikkeuksetta kahden hanan mallia. Noin kolmannes suihkuvedestä menee hukkaan lämpötilaa säätäessä. Paikallisilta saa hassuja ilmeitä kun niille kertoo että Suomessa on ongelmana on että kulutus on liian vähäistä ja vesi väljähtyy putkissa.

Lasipulloille ja tölkeille on panttijärjestelmä vain yhdessä osavaltiossa. Kaduilla on pönttöjä, joihin ne voi palauttaa, mutta epäselväksi jäi tehdäänkö niille oikeasti mitään. Pikanttina lisänä pikaruokapaikoissa juomat annetaan tölkeissä, jotka dumpataan suoraan roskiin.

Omakotitalojen eristys on luokkaa lasten puumaja. Siirrettävät sähköpatterit kuuluvat vakiokalustukseen ja niitä luukutetaan iltaisin täysillä vaikka päivällä olisi ollut +27 astetta. Ja silti on kylmä. Jostain kumman syystä maan ensimmäisen ydinvoimalan rakentaminen on juuri tapetilla.

Muistatteko muuten vielä styroksin? Se oli sellainen epämiellyttävä muovinoloinen juttu, johon pikaruokaloiden hampurilaiset pakattiin joskus 80-luvulla. Täällä kertakäyttökupit ja astiat ovat järjestään tehty styroksista. Terkkuja Polarcupin pojille ja tytöille: täällä olisi valtavat neitseelliset markkinat laadukkaille pahvituotteille.