Tasmanian visiitilla kavimme Hastingsin luolassa. Se oli todella siisti ja laaja tippukiviluolasto. Se on siis syntynyt luonnollisten prosessien kautta eika esim kaivostoiminnan tuloksena.

643505.jpg

Kammioiden koko ei oikein selvia kuvista, silla valaistusta oli firman puolesta hyvin vahan ja salamavaloni kantoi viela vastapaiselle seinalle, mutta ei sielta enaa takaisin linssiin. Lopputuloksena oli kuvia, joissa on hyvin paljon mustaa. Ne osat johon paasimme kavelemaan menivat parhaimmillaan parikymmenta metria maan alle ja vaakasuunnassa useamman sata metria.

Kenties paras kohta kierrosta oli kuitenkin reittioppaamme, joka oli lahempana tosielaman hullua tiedemiesta kuin yksikaan tapaamani henkilo. Kierroksen aikana saimme mm tietaa, etta hanen elamanunelmansa on paasta mukaan valtaisaan huippuluolapelastusyksikkoon, joka lahetetaan romahtaneisiin luoliin. Ei siis siksi etta paasisi pelastamaan ihmishenkia vaan paastakseen ryomimaan tosi siisteihin luolamestoihin. Saimme myos pitkallisen selostuksen aiheesta kuinka ihmiset ovat likaisimpia elaimia maailmassa. Tama siksi etta vaatteista irtoaa nukkaa, joka tarttuu tippukiviin.